Siirry suoraan sisältöön

Vauvauinti ja uimakoulut

Anna lapsellesi elintärkeä taito -uimataito!

GoBabyGo.lla voi harrastaa monipuolisesti uintia aina vauvasta tekniikkaryhmään asti. Kaikkiin uintiryhmiin voi tulla mukaan missä kohtaa vuotta tahansa. Kauden 2024 uinnit uidaan Caribiassa, Katariinakodilla sekä Esikon palvelutalolla!

Katariinakoti: Meriläistentie 1 B, 20740 Turku (vesi 33c)

Kylpylähotelli Caribia: Kongressikuja 1, 20540 Turku (vesi 33c)

Palvelutalo Esikko: Uittamontie 7, 20810 Turku (vesi 30c)

Turun Verkahovin allas: Verkatehtaankatu 4, 20100 Turku (vesi 28c)

Sairauspoissaoloja voi korvata muissa ryhmissä, jos ilmoitus poisjäännistä on tehty hyvissä ajoin sähköpostitse. Korvauskerrasta tulee itse sopia sähköpostitse 0-14 päivän kuluessa: liikutaanilosta@outlook.com

Caribian allas
Katariinakodin allas
Palvelutalo Esikon allas, vesi 30c
Verkahovin allas

Vauva- ja perheuinti 

(30min)

Caribia + Katariinakoti

Turvallista, ohjattua ja suunniteltua vauva- taapero- ja perheuintia.

Vesi on vauvalle luontainen elementti. Vedessä tapahtuvan leikin avulla pyritään tukemaan lapsen yksilöllistä, fyysistä, psyykkistä ja sosio-emotionaalista kehitystä. Vesi tarjoaa kehityksen kannata tärkeitä uusia aistikokemuksia. Vauvauinnin tavoitteena onkin tehdä lapsesta veden ystävä. Uintituokion aikana toimitaan lapsen ehdoilla, sen hetkinen sisäinen ja motorinen kehitys huomioiden.

SwimBabySwim vauvauinnin voi aloittaa 3kk ikäisenä ja 5kg painoisena. Kaikki vauvauintiryhmämme on ohjattuja koko keston ajan. Tasoryhmiä löytyy aloittaville (SwimBabySwim uudet uimarit) ja aiemmin uineille vauvoille (SwimBabySwim jatkoryhmä). Jatkoryhmään voi osallistua aina 24kk ikään asti. Osallistumalla oikean tasoiseen ryhmään saat parhaimmat opit vauvauinnin saloihin! Vauvauinnin aloitus tapahtuu veteen ja ympäristöön totuttelulla sekä perusotteiden harjoittelulla. Jokainen kerta on erikseen tarkkaan suunniteltu uintikokonaisuus.

Aamu/päiväryhmät uivat Caribiassa ja iltaryhmät ihanan rauhallisessa yksityisaltaassa Katariinanlaaksossa. Suosituissa uinneissa lauletaan, leikitään, harjoitellaan sukelluksia, tutustutaan jo vauvasta alkaen hengenpelastautumiseen, tasapainoillaan, tehdään monipuolisia uintiharjoitteita (mm. uimarenkailla, laudoilla, ”lötköillä”, patjoilla) ja ennen kaikkea nautitaan ihanasta yhdessäolosta. Opetusmetodimme ei perustu pelkästään lapsen sukellusrefleksiin, joten aloitusiästä ei tarvitse murehtia.

Ryhmät ovat suomeksi ohjattuja, mutta pyrimme auttamaan tarvittaessa myös muilla kielillä. Uinnessa tulee käyttää kestouikkareita (myynnissä myös altaalla) tai kireälahkeista uima-asua. Uintiin voi osallistua lapsen kanssa yksin tai kahden aikuisen voimin. Molemmat vaihtoehdot sisältyvät kurssihintaan ja erillistä maksua sisäänpääsystä ei suoriteta.

Poissaoloista tulee aina ilmoittaa etukäteen: liikutaanilosta@outlook.com

Vesipeuhu

(30min)

Caribia, Katariinakoti ja Esikko

Ei ole olemassa väärää tai huonoa ikää aloittaa uintiharrastusta -vaan parasta just nyt!

GoBabyGo.n vesipeuhu -ryhmät on suunnattu noin 1-5 vuotiaille lapsille yhdessä aikuisen kanssa. Ryhmään voi siirtyä vauvauinnista tai uutena vesipeuhulaisena. Aiempaa kokemusta ohjatusta uinnista ei tarvita. Energisillä tunneilla harjoitellaan monipuolisesti leikkiä, lauluja ja hengenpelastautumista unohtamatta. Tavoitteena on tehdä lapsesta veden ystävä ja uimaankin on mahdollista oppia jo 3-v alkaen. Aamu/päiväryhmät uivat Caribiassa, iltaryhmät Katariinakodilla ja palvelutalo Esikossa. Kesto 30min.

Startti -uimakoulu

(30min)

Katariinakoti

Ryhmä on suunnattu noin 4-8 -vuotiaille lapsille ensimmäiseksi uimakouluksi. Harjoittelu alkaa altaan matalassa puolessa, josta edetään syvemmälle puolelle, ryhmän taitotaso huomioiden. Leikin ja tehtävien kautta lapsi oppii vesiturvallisuutta, vedessä liikkumista sekä erilaisia kelluntoja. Kurssilla käytetään oikean uintiasennon saavuttamiseksi mm. kelluttavaa vyötä, liiviä, uimalautaa ja lötköpötköjä.

Lapsi on uimakoulussa ilman mukana olevaa vanhempaa. Lapsen pituuden tulee olla 105cm Katariinakodin uintiin osallistuessa ja 110cm Esikon uintiin osallistuessa. Suoritetusta kurssista myönnetään Starttiuimakoulu -diplomi.

TurtleSwim

(30min)

Katariinakoti

Pehmeä, lapsilähtöinen tapa oppia tärkeä uimataito. TurtleSwim ryhmässä n.3-7v lapsi pääsee harjoittelemaan uintia nopeasti jo syvään altaaseen (33c) kelluttavan puvun kanssa. Kelluttavan puvun käyttöä vähennetään kurssin edetessä, jolloin lopputuloksena on oikeat uintiliikkeet ja uintiasennon omaava lapsi. Pukua ei tarvitse itse hankkia, vaan lapsi saa sen käyttöönsä altailla (kuuluu kurssihintaan)! Puku tukee uimaan oppimista antaen turvaa sekä varmuutta helppoon ja hauskaan harjoitteluun. TurtleSwim uidaan ilman mukana olevaa aikuista (30min).

Suoritetusta kurssista myönnetään TurtleSwim -diplomi.

Uidaan yhdessä -uimakoulu

(30min)

Katariinakoti ja Esikko

Uidaan yhdessä -uimakoulun aikana aikuinen oppii avustamaan lasta vedessä sekä tiedostamaan uinninopettelun pääpiirteet. Näin ollen yhdessä opettelu on myös jatkossa helpompaa.

Ryhmässä kartutetaan vesitaitavuutta leikkien sekä monipuolisten harjoitteiden kautta. Uimakoulussa opitaan uinnin alkeistaitoja kuten: kastautumista, kuplien puhaltamista, itsenäistä liikkumista, kelluntoja, liukuja, hyppäämistä, vesipelastautumista, sukeltamista, opetellaan oikea uintiasento (päin ja selin) sekä muutama eri alkeisuintityyli. Tavoittena on oppia 5-10m uimataito.

Uidaan yhdessä-uimakoulussa hyödynnetään muiden kelluttavien apuvälineiden lisäksi lasten vesivyötä.

Uimakouluun voi osallistua yhden tai useamman noin 4-9v lapsen kanssa. Altaassa mukana voi olla yksi aikuinen per lapsi.

Alkeisuimakoulu A

(30/40min)

Katariinakoti ja Esikko

Alkeisuimakoulussa kehitetään uinnin alkeistaitoja jo varsinaisen uimakoulun tapaan, leikkejä ja hauskuutta unohtamatta. Tavoitteena on kehittyä vedessä liikkujana, sekä harjoitella mm. sukeltamista, liukumista, kelluntaa, hengitystä sekä uinnin alkeita, kuten potkuja. Ryhmä on suunnattu 4-10 vuotiaille lapsille ilman mukana olevaa aikuista. Tavoitteena on saavuttaa 5-10m uimataito. Ryhmä harjoittelee syvän altaan matalammalla rajatulla alueella. Lapsen pituuden tulee olla noin 110cm, jotta koko pää ylettyy pinnan yläpuolelle. Kesto Katariinakodilla 40min ja Esikon palvelutalolla 30min.

Suoritetusta kurssista myönnetään Alkeisuimakoulu A -diplomi.

Alkeisuimakoulu B

(30/40min)

Katariinakoti ja Esikko

Ryhmä on suunnattu noin 5-10 vuotiaille vesipedoille, jotka uivat ryhmän alkaessa ilman apuvälineitä vähintään 5-10 metriä. Kurssilla vahvistetaan alkeisuimataitoja kuten kelluntoja, liukuja, hyppäämistä, sukeltamista, hengitystä sekä myyrä-, alkeisselkä- ja alkeisrintauintia. Leikit ja hauskuus on oleellinen osa harjoittelua. Tavoitteena on saavuttaa 10-15m uimataito. Ryhmä harjoittelee altaassa, ilman mukana olevaa aikuista. Kesto Katariinakodilla 40min ja Esikon palvelutalolla 30min.

Suoritetusta kurssista myönnetään Alkeisuimakoulu B -diplomi.

Jatkouimakoulu

(30/40min)

Katariinakoti ja Esikko

Jatkouimakoulun opetuksessa käydään läpi oikea uinnin hengitystekniikka ja eri uintilajien perustekniikat: selkä-, rinta- ja vapaauinti. Myös hypyt, kuperkeikat, käsiseisonta, kylkiliuku ja sukellukset kuuluvat opetettaviin asioihin. Ryhmään tullessa lapsella olisi hyvä olla 15 metrin uimataito. Ryhmä harjoittelee syvässä altaassa. Kesto Katariinakodilla 40min ja Esikon palvelutalolla 30min.

Suoritetusta kurssista myönnetään Jatkouimakoulu -diplomi.

Tekniikkauimakoulu

(40min)

Katariinakoti

Tekniikkauimakoulussa lisätään kestävyyttä ja harjoitellaan mm. krooliuinnin ja selkäkroolin tekniikkaa, hengitystä, hyppyjä ja sukelluksia. Tekniikkauimakoulussa käydään myös läpi tärkeitä hengenpelastustaitoja. Ryhmään voi osallistua 20 metrin selkä- ja vatsauinnin taitotasolla. Ryhmä harjoittelee syvässä altaassa ja tavoitteena on saavuttaa 40-60m uimataito. Kesto 40min.

Suoritetusta kurssista myönnetään Tekniikkauimakoulu -diplomi.

Liikutaan ilosta Oy

Hanna Kiuru

liikutaanilosta@outlook.com

p. 044-9883314