Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

  

 "Sano se minulle, niin unohdan sen.

Näytä se minulle, niin muistan sen.

Anna minun tehdä se, niin osaan sen"

kiinalainen sananlasku

  

 

 liikutaanilosta@outlook.com

p. 044 988 3314

 

YHTEISTYÖSSÄ:

 

Tuntikuvaukset

Ryhmissämme saat nauttia saman ammattitaitoisen aikuisen ohjaamista tunneista läpi koko kauden!

 

GoBabyGo vauvojen jumppa 3-13kk

GoKidsGo perheliikunta 1-6v

Vauva- taapero- ja perhesirkus 4kk-4v

NinjaKids 3-7v

SwimBabySwim vauva- taapero- ja perheuinnit 3kk-5v

Tanssi&Akro 3-7v

Liikunnalliset muskarit 3kk-5v

Kattavat uimakoulut omalla "uinnit ja uimakoulut" välisivulla.

 

GoBabyGo vauvan jumppa

(40min) 

Vauvojen jumppa on suunnattu vauvoille, jotka jo itse kannattelevat päätään (n.2.5kk). Ryhmissä voi jatkaa, kunnes lapsi oppii itse kävelemään. Tavoitteena jumpassa on tutustuttaa vauva omaan kehoonsa ja tukea monipuolisesti hänen motorista kehitystään, mutta ennen kaikkea tarjota ihanaa yhdessäoloa ja uusia ihmeellisiä elämyksiä. Jokainen tunti sisältää motorisia harjoitteita, lauluja, vauvan venytyksiä, tanssia/kevyttä kuntoilua sekä huimaa vauvasirkusta (mm. kuperkeikkoja, tasapainoilua, voltteja, kärrynpyöriä). Tanssissa ja keinutuksissa vauvan tasapainoaisti kehittyy, hieronta edistää vauvan hermoston kehitystä ja vauvan venytykset aktivoivat aivoja. 

Lisäksi kiertävä teema joka viikko: leikkivarjoa, palloja, huiveja, värejä ja ääniä, lakana -teemaa sekä temppuilua. Vauvan voi ilmoittaa mukaan ryhmään syntymän jälkeen.

Vauvan ja äidin viikon odotetuin aktiiviharrastus! Tunnit mahdollistavat äideille myös pienen sosiaalisen hetken muiden äitien kanssa.

Mahdollisia poissaoloja voi halutessa korvata muissa vauvojen jumppa ryhmissä.

 

GoKidsGo 1-6v 

(40min)

Siinä vaiheessa, kun lapsi on oppinut vakaasti ja itsenäisesti kävelemään, voitte aloittaa yhteisen vauhdikkaan harrastuksen GoKidsGo ryhmässä. Sopivan kokoiset ryhmämme on jaettu useaan eri ikätasoon, joten jokaiselle menijälle löytyy varmana sopiva tunti! Ryhmiä järjestetään viikon jokaisena arkipäivänä, useassa eri toimipisteessä. Tunneille saa osallistua myös useamman lapsen kanssa (sisarus +3e/krt). Tarkemmat ryhmäjaot löydät "aikataulut" kohdasta. Huomioittehan, että ikärajat ovat ainoastaan suuntaa antavia suosituksia.

Näiltä tunneilta ei meno lopu! Tavoitteena on luoda vahva pohja lapsen monipuoliselle kehittymiselle ja liikunnalliselle elämäntavalle. Tunnit sisältävät aina motorisia harjoitteita leikkien muodossa sekä musiikkia ja temppuilua. Oppiminen tapahtuu lähes huomaamatta esimerkkien innoittamana, sillä aikuiset opastavat tunneilla mukana.

Kahden viikon välein vaihtuva teema (mm. leikkivarjo, liikenne -teema, temppurata, tasapainoilua, lakana -teema, pallot, juoksurata, kuperkeikkojen ja temppujen harjoittelemista) motivoi lasta liikkumaan monipuolisesti uusilla tavoilla. Tunneilla lapset ovat joko tossuilla tai paljailla varpailla. Tunnille voit osallistua 1-2 aikuisen voimin, yhden tai useamman lapsen kanssa.

GoKidsGo tunneilla alle vuoden ikäiset vauvat voivat olla veloituksetta mukana esim. rintarepussa. Mahdollisia poissaoloja voi halutessa korvata muissa GoKidsGo ryhmissä. 

-Luvassa punaisia poskia, 360 astetta liikettä, onnistumisen ja riemun kiljahduksia!

 

Vauva- taapero- ja perhesirkus 4kk-4v

(40min)

Tervetuloa temppuilun maailmaan! GoBabyGo.n sirkuksessa pääset yhdessä lapsesi kanssa harjoittelemaan mm. jännittävää pariakrobatiaa, tasapainoilua, kuperkeikkoja, huimia voltteja sekä välinekokeiluja mm. huiveilla, vanteilla, hernepusseilla ja pienillä palloilla. Kurssi kehittää aikuisen ja lapsen koordinaatiota, kehonhallintaa sekä yhteistä vuorovaikutusta. Tunneilla taapero- ja perhesirkuksessa harjoitellaan myös ohjeiden kuuntelemista sekä ryhmässä toimimista.

Vauvasirkus on suunnattu kävelytaidottomille noin 4-14kk lapsille. Vauvasirkus antaa vanhemmalle myös rutkaasti varmuutta lapsen käsittelyyn.

Neljän kerran sirkuskurssit järjestetään Teräsrautelan nuorisotalolla. Tunnille voit osallistua 1-2 aikuisen voimin, yhden tai useamman lapsen kanssa. Vesipullot mukaan, tällä kurssilla tulee lämmin!

 

NinjaKids

(40min)

Haluatko oppia liikkumaan kuin ninja? Tunneilla puretaan energiaa monipuolisten motoristen harjoitteiden, temppujen, musiikin ja leikkien parissa. Ryhmän taitotason mukaan harjoitellaan myös muutamaa lyöntiä, väistöä, potkua, nassikkapainia ja akrobatiaa. NinjaKids harjoitteet kehittävät mm. lapsen ketteryyttä, tasapainoa ja koordinaatio kykyä. Vauhdikkaat ryhmät soveltuvat sekä tytöille että pojille.

Tunneilla on hikitakuu sekä iloinen, yhdessä oppimisen ja tekemisen turvallinen mieli! Ryhmät on jaettu 3-4v ja 5-7v ryhmiin ja tunnit pidetään sunnuntai iltaisin Kähärin koululla.

 

Tanssi & Akro

(40min)

Lasten toiminnallinen Tanssi & Akro on suunnattu 3-7 vuotiaille tytöille ja pojille. Tunneilla liikutaan monipuolisesti motoriikkaa kehittäen erilaisten leikkien, musiikkiliikunnan ja temppujen parissa. Ryhmässä harjoitellaan tanssin lisäksi mm. kuperkeikkoja, käsilläseisontaa, kärrynpyöriä, pyramideja, tasapainoilua ja lattia-akrobatiaa, venyttelyä unohtamatta.

Tunneilla kehittyy lapsen kehonhallinta, motoriikka, musiikillisuus, notkeus, voima, itsetunto ja sosiaaliset taidot. Tunnit sisältävät aina fyysismotorisia harjoituksia ja luovaa tekemistä, jossa lapsi pääsee itse tuottamaan liikettä, kullekin ikätasolle sopivalla tavalla.

Tanssipainotteisessa ryhmässä lapset saavat maistiaisia eri tanssilajien lajitekniikoista. Monipuoliset harjoitteet auttavat lasta tutustumaan oman kehonsa liikkeisiin. Liikkuvuus laajentaa eri kehonosien liikerataa ja onnistumisen myötä lapsi saa paremman ja vahvemman itsetunnon.

Ryhmiä ohjaa kilpatason tanssija, musiikkipedagogi ja sirustaidetta tuottava energinen opettaja. Tunneilla lapset harjoittelevat ilman vanhempia.

 

Liikunnalliset muskarit 

(40min)

GoBabyGo liikunnallisissa ja elämyksellisissä muskareissa tutustutaan monipuolisesti musiikin maailmaan ja eri soittimiin, liikutaan lapsen kanssa, rauhoitutaan, opitaan tärkeitä sosiaalisia taitoja ja pidetään hauskaa. -Koko maailma, se on tässä ja nyt!

Toiminta on jaettu vauva- taapero- ja perhemuskariin. Perheryhmään voi osallistua yhden tai useamman lapsen kanssa. Muskareissamme tärkeintä on monipuolisen musiikin kokemisen ja tekemisen ilo yhdessä vanhemman kanssa sekä lapsen musiikillisen uteliaisuuden herättäminen. Toimintamme tukee myös lapsen kokonaisvaltaista kehitystä.

Tavoitteenamme on luoda muskarista jokaiselle lapselle viikon kohokohta! Aikuisena ryhmässä voi toimia oma isä tai äiti, mutta yhtä hyvin kummi tai isovanhempi. Kausimaksumme sisältää lapsen sekä 1-2 aikuista. Ohjaajana toimii ammattitaitoinen ja kokenut musiikkipedagogi, sirkustaiteen opiskelija sekä tanssija. Suositut muskarit järjestetään Karjalaisten Talolla Kähärissä. Mahdollisia poissaoloja voi halutessa korvata vauvojen jumpassa tai GoKidsGo ryhmässä.

 

SwimBabySwim vauva- taapero- ja perheuinnit

(30min)

Turvallista, ohjattua ja suunniteltua vauva- taapero- ja perheuintia.

Vesi on vauvalle luontainen elementti. Vedessä tapahtuvan leikin avulla pyritään tukemaan lapsen yksilöllistä, fyysistä, psyykkistä ja sosio-emotionaalista kehitystä. Vesi tarjoaa kehityksen kannata tärkeitä uusia aistikokemuksia. Vauvauinnin tavoitteena onkin tehdä lapsesta veden ystävä. Uintituokion aikana toimitaan lapsen ehdoilla, sen hetkinen sisäinen ja motorinen kehitys huomioiden.

Vauvan voi ilmoittaa osalliseksi ryhmään syntymän jälkeen. Vauvauintiin voi tulla mukaan, kun lapsi painaa 5 kiloa ja on vähintään 3 kuukauden ikäinen. Vauvauinnin voi aloittaa 3-18kk iässä. GoBabyGo.n ryhmiin voi osallistua yhden tai useamman lapsen kanssa (ikäsuositukset ovat suuntaa antavia). Polskimme kylpylähotelli Caribian ihanan lämpimässä 34c VIP altaassa sekä 33c TSVA Epitihiassa, joka sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Katariinanlaaksossa.

Supersuosituissa uinneissa lauletaan, leikitään, harjoitellaan sukelluksia, tasapainoillaan, tutustutaan jo vauvasta alkaen hengenpelastautumiseen, tehdään monipuolisia uintiharjoitteita (mm. uimarenkailla, laudoilla, "lötköillä", patjoilla) ja ennen kaikkea nautitaan ihanasta yhdessäolosta! Toiminta on energisesti ohjattua, koko keston ajan. Kevät- ja syyskaudella  halukkailla on mahdollisuus osallistua vedenalaisiin valokuvauksiin, jotka toteuttaa ammattikuvaaja.

Sopivan kokoiset vauvauintiryhmämme on jaettu useaan eri ikätasoon. Monipuoliset vesipeuhuryhmämme on suunnattu noin 1-4 vuotiaille lapsille. Tarkat ryhmäjaot löytyy "aikataulut" kohdasta. Yli neljävuotiaat vesipedot voivat aloittaa uimakouluryhmissämme (kts. tuntikuvaus).

Ei ole olemassa väärää tai huonoa ikää aloittaa uintiharrastusta -vaan parasta just nyt! Opetusmetodimme ei perustu pelkästään lapsen sukellusrefleksiin, joten aloitusiästä ei tarvitse murehtia.

Uintiin voi osallistua yhden tai kahden aikuisen voimin. Molemmat vaihtoehdot sisältyvät kurssihintaan (15e/vko) ja erillistä maksua sisäänpääsystä ei suoriteta. Kausimaksun voi maksaa joustavasti yhdessä, kahdessa tai kolmessa erässä. Mahdollisia poissaoloja voi halutessa korvata muissa uintiryhmissä, vauvojen jumpassa tai GoKidsGo ryhmissä. Ilmoitus poissaolosta tulee tehdä sähköpostitse, vähintään 4h ennen uinnin alkua.

Myymme altaan reunalla kestouimavaippoja eri kokoisina (15e). Tarkemman infopaketin saa ryhmään ilmoittautumisen jälkeen, noin viikko/kaksi ennen ryhmän alkua. Kaikkiin uintiryhmiin voi tulla mukaan missä kohtaa vuotta tahansa. Paikkatilanteet näet varausjärjestelmästä ja voit kysyä vapaita paikkoja myös puhelimitse tai sähköpostitse.

Lue lisää uinneistamme "uinnit ja uimakoulut" välilehdeltä. Uinteja järjestetään aina vauvauinneista tekniikkaryhmiin!

Vauvauinti 3-18kk /3 eri tasoryhmää

Perheuinti 3kk-5v

Vesipeuhu n.2-6v (aikuinen mukana)

VesiSeikkailu 3-6v (lasten altaassa ilman aikuista)

TurtleSwim 3-6v (ilman aikuista + kelluttavalla puvulla)

Uidaan yhdessä -uimakoulu 4-8v

Alkeisuimakoulu /2 eri tasoa

Jatkouimakoulu

Tekniikkauimakoulu

 

Satujumppa

(40min)

Satujumpassa leikitään ja liikutaan hyödyntäen lasten omaa mielikuvitusta ja sadun maailmaa. Satujumpassa tärkeintä on yhdessä liikkuminen leikinomaisesti. Leikimme liikuntaleikkejä, seikkailemme temppuradalla ja kokeilemme välineitä.
Satujumpassa tutustutaan voimistelun alkeisiin ja tanssin maailmaan monipuolisesti mielikuvien ja musiikin avulla. Jumpassa opetellaan ryhmässä toimimista leikkien avulla. Satujumppa soveltuu 3-4v tytöille ja pojille (ilman mukana olevaa aikuista).

Pienempien lasten ryhmissä on suotavaa, että huoltaja odottaa mahdollisten eroahdistusten (tai pissatusten) varalla koulurakennuksessa.

 

GoBabyGo vauvahierontakurssi

(3krt, 60min)

Syntymä on vauvalle valtavan suuri muutos. Kohdun sisäinen elämä eroaa huomattavasti kohdun ulkoisesta elämästä. Vauvaa rauhoittaakin usein ne asiat, jotka ovat hänelle tuttuja kohdusta. Sanotaan, että vauvan näkökulmasta kannamme heitä 9kk kohdussa ja 9kk kohdun ulkopuolella. Raskauden aikana, synnytyksen aikana ja elämän alkumetreillä voi tapahtua kaikenlaista, joka joskus voi aktivoida vauvan stressihermostoa tai aiheuttaa lihaskireyksiä. Hellä kosketus ja lempeä hieronta voi tälloin helpottaa.

Vauvahieronta on ihana tapa rentouttaa vauvaa ja samalla itseäsi. Jo pelkkä kosketus rauhoittaa hermostoa ja lisää hyvänolon hormoneja sekä hierojassa että vauvassa. Se voi edistää aineenvaihduntaa ja ruuansulatusta, auttaa rentoutumaan ja nukahtamaan. Vaikka vauvan muut aistit vielä jatkavatkin kehitystään syntymän jälkeen, on tuntoaisti vauvalla valmis jo kohdussa. Siksi kosketus on ihana tapa olla vuorovaikutuksessa vauvasi kanssa. Samalla saat mahdollisuuden antaa vauvallesi roppakaupalla rakkautta kosketuksen ja katsekontaktin kautta ja huomaat herkemmin vauvan pieniä rakkaudenviestejä sinulle takaisin.

Tule kaksin vauvan kanssa tai kolmistaan oppimaan rentouttavan vauvahieronnan perusteet yhdessä kätilön kanssa! Kurssin aikana tapaamme kolme kertaa eri teemojen äärellä. Kurssin aikana opitte hieromaan ja rentouttamaan vauvaa niin, että se voi halutessanne olla osa teidän jokapäiväistä arkea.

 

AquaMama

(45min)

Raskauden aikana liikunta on melkein tärkeämpää kuin koskaan. Odottavan äidin keho voi kuitenkin tuntua painavalta ja kömpelöltä. Vesiliikunta on turvallinen ja tehokas liikuntamuoto, sillä vesi vastustaa kehon liikkeitä 12 kertaa enemmän kuin ilma! Vedessä liikkuminen on kuitenkin kevyttä veden fysiologisten ominaisuuksiensa vuoksi. Vedessä vaikuttavat erityisesti veden vastus, noste sekä hydrostaattinen paine. Raskausajan vesiliikunta voi vähentää selkäkipua, väsymystä ja jalkojen turvotusta, parantaa mielialaa sekä rentouttaa. 

Vesi on hyvin luontainen liikkumisympäristö raskaana olevalle eikä varsinaista uimataitoa tarvita. Vesiliikunta voi parhaassa tapauksessa parantaa raskaana olevan naisen kehon asentoa, ryhtiä ja lihastasapainoa, lisätä joustavuutta sekä notkeutta erityisesti lihaksissa ja nivelissä. Vesiliikunta ohjaa myös parempaan hengitykseen, lisää energisyyttä sekä auttaa kokemaan raskausajan miellyttävänä ajanjaksona.  

Vedessä kehon oma paino on pieni ja tasapainon säilyttäminen helppoa. AquaMama harjoitteiden teho kohdistuu koko kehoon, eikä vain tiettyyn lihasryhmään tai niveleen. Tästä johtuen mikään yksittäinen lihasryhmä tai nivel ei pääse ylikuormittumaan vedessä harjoitellessa. Harjoittelu on turvallista sekä äidille että sikiölle! 

AquaMama harjoittelu sisältää alkulämmittelyn, aerobisen osuuden, lihaskunto osuuden ja rentouttavan loppuvenyttelyn. Vesijumpassa ei tehdä vaikeita liikkeitä tai askelkuvioita. Jokainen voi edetä omaan tahtiinsa, tehden harjoituksestaan kevyemmän tai raskaamman.

Tunneille voi osallistua missä kohtaa raskautta tahansa. AquaMama ryhmät soveltuvat loistavasti myös synnyttäneille, jotka ovat saaneet lääkäriltä luvan (vesi)liikuntaan.

 

GoBabyGo ei vakuuta jumppaajia yhteisesti, joten huolehdittehan omista mahdollisista vakuutuksista.

 

Kaikki ohjaajamme ovat aikuisia ja alansa ammattilaisia!