Siirry suoraan sisältöön

Tuntikuvaukset

Tasoryhmissämme saat nauttia saman ammattitaitoisen aikuisen ohjaamista tunneista läpi kauden!

Ryhmät on jaettu useaan eri tasoon ja ikäsuositukset ovat suuntaa-antavia. Jos ilmoitat lapsen harrastukseen ilman aikuista, huolehdithan, että lapsi on myös halukas jäämään ryhmään ”yksin” muiden lasten ja ohjaajan kanssa.

GoBabyGo vauvan jumppa 

(40min)  

Vauvojen jumppa on suunnattu vauvoille, jotka jo itse kannattelevat päätään (n.2.5kk). Ryhmissä voi jatkaa, kunnes lapsi oppii itse kävelemään. Tavoitteena jumpassa on tutustuttaa vauva omaan kehoonsa ja tukea monipuolisesti hänen motorista kehitystään, mutta ennen kaikkea tarjota ihanaa yhdessäoloa ja uusia ihmeellisiä elämyksiä. Jokainen tunti sisältää motorisia harjoitteita, lauluja, vauvan venytyksiä, tanssia/kevyttä kuntoilua sekä huimaa vauvasirkusta (mm. kuperkeikkoja, tasapainoilua, voltteja, kärrynpyöriä). Tanssissa ja keinutuksissa vauvan tasapainoaisti kehittyy, hieronta edistää vauvan hermoston kehitystä ja vauvan venytykset aktivoivat aivoja. 

Lisäksi kiertävä teema joka viikko: leikkivarjoa, palloja, huiveja, värejä ja ääniä, lakana -teemaa sekä temppuilua. Vauvan voi ilmoittaa mukaan ryhmään syntymän jälkeen.

Viikon odotetuin aktiiviharrastus! Tunnit mahdollistavat myös pienen sosiaalisen hetken muiden vanhempien kanssa. Tunnille voi osallistua äiti, isä, isovanhempi tai muu läheinen aikuinen.

Mahdollisia poissaoloja voi halutessa korvata muissa vauvojen jumppa ryhmissä.

GoKidsGo ja Naperojumppa

(40min) 

Siinä vaiheessa, kun lapsi on oppinut vakaasti ja itsenäisesti kävelemään, voitte aloittaa yhteisen vauhdikkaan harrastuksen GoKidsGo tai Naperojumppa ryhmässä. Sopivan kokoiset ryhmämme on jaettu useaan eri ikätasoon, joten jokaiselle menijälle löytyy varmana sopiva tunti! Tarkemmat ryhmäjaot löydät ”aikataulut” kohdasta. Huomioittehan, että ikärajat ovat ainoastaan suuntaa antavia suosituksia, mutta itsenäinen ja vakaa liikkuminen tulisi jo lapsen jo hallita.

Näiltä tunneilta ei meno lopu! Tavoitteena on luoda vahva pohja lapsen monipuoliselle kehittymiselle ja liikunnalliselle elämäntavalle. Tunnit sisältävät aina motorisia harjoitteita leikkien muodossa sekä musiikkia ja temppuilua. Oppiminen tapahtuu lähes huomaamatta esimerkkien innoittamana, sillä aikuiset liikkuvat tunneilla mukana. 

GoKidsGo tunneilla on kahden viikon välein vaihtuva teema (mm. leikkivarjo, liikenne -teema, temppurata, tasapainoilua, lakana -teema, pallot, juoksurata, kuperkeikkojen ja temppujen harjoittelemista). GoKidsGo on 12 kerran ja Naperojumppa on 5 kerran intensiivikurssina. Monipuoliset tuntisisällöt motivoi lasta liikkumaan aina uusilla tavoilla. Tunneilla lapset ovat joko tossuilla tai paljailla varpailla. Tunnille voit osallistua 1-2 aikuisen voimin, yhden tai useamman lapsen kanssa. 

GoKidsGo ja Naperojummpa tunneilla alle vuoden ikäiset vauvat voivat olla veloituksetta mukana esim. rintarepussa. 

-Luvassa punaisia poskia, 360 astetta liikettä, onnistumisen ja riemun kiljahduksia!

Satubaletti 

(40min)

Lasten satubaletissa harjoitellaan baletin ja tanssin perusliikkeitä sekä etsitään baletinomaista liikkumistapaa -lapselle luontaisia oppimistapoja hyödyntäen. Tunneilla kehitetään tanssissa vaadittavaa lihasvoimaa, notkeutta ja ketteryyttä. Hyödynnämme opetuksessa mielikuvitusta ja rohkaisemme lapsia luovuuteen. Lapsi pääsee tutustumaan tarinoihin ja musiikkiin leikinomaisissa harjoitteissa, joissa korostuu baletin liikemuoto ja liikkumisen ilon kokeminen.

Opetuksessa painottuvat oppilaan oman kehon hahmottaminen, perusliikuntataitojen harjoittelu, koordinaatio, rytmiikka sekä luovat harjoitukset. Tanssin kautta lapsi oppii tuntemaan ja hahmottamaan omaa kehoaan uudella tavalla. Tunnilla opitaan baletin alkeisiin leikin kautta. Satubaletti kehittää erityisesti lapsen ketteryyttä, tasapainoa, ryhtiä ja sosiaalisia taitoja. Ryhmässä toimiminen opettaa lapselle tärkeitä sosiaalisia taitoja. 

Ohjaajana toimii ammattitaitoinen, tanssitaustan omaava opettaja. Vaatetukseksi tunnille sopii jumppa/tanssipuku tai muu tanssiasu, jossa on mukava liikkua sekä tossut tai paljaat varpaat.

Disney -dance

(30min)

Asuuko perheessänne Disneyn fanittaja, joka tanssii ja eläytyy heti Frozenin kuulleessa? Tervetuloa tanssahtelemaan iloisen ja ammattitaitoisen ohjauksen parsissa, tuttujen kappaleiden mukana! Tunnilla tanssitaan, leikitään ja liikutaan hyödyntäen myös lasten omaa mielikuvitusta ja Disney satujen maailmaa. Täällä opetellaan ryhmässä toimimista tanssin ja liikuntaleikkien avulla.

Tutuiksi tulevat Disneyn kappaleet, aina ihanista klassikoista tuoreimpiin uutuuksiin!

Tunti soveltuu tytöille ja pojille, ilman mukana olevaa aikuista. On suotavaa, että pienempien lasten huoltaja odottaa mahdollisten eroahdistusten (tai pissatusten) varalla koulurakennuksessa.

Tervetuloa Annat, Elsat, Cinderellat, Arielit, Belle sekä muut!

Supersankarit

(40min)

Nyt jokainen lapsi saa olla sankari -SUPERSANKARI!

Osaako supersankari kenties lentää? Hypätä voltin vaiko kuperkeikan? Miten supersankarit liikkuvat -tomistäen, juosten vaiko hiipien? Nyt on aika ottaa siitä selvää.

Lasten toiminnallinen supersankarijumppa on suunnattu noin 4-7 vuotiaille pojille ja tytöille. Tunneilla liikutaan monipuolisesti motoriikkaa kehittäen erilaisten leikkien, musiikkiliikunnan ja temppujen parissa.

Tavoitteena on hyvä perusliikuntataitojen ja liikkuvuuden hallinta, joka antaa myös pohjan lajitaitojen oppimiselle. Tunneilla kehittyy lapsen kehonhallinta, motoriikka, koordinaatio, musiikillisuus, notkeus, voima, itsetunto ja sosiaaliset taidot. Tunnit sisältävät aina fyysismotorisia harjoituksia ja luovaa tekemistä, jossa lapsi pääsee itse tuottamaan liikettä, kullekin ikätasolle sopivalla tavalla.

Monipuoliset harjoitteet ja leikit auttavat lasta tutustumaan oman kehonsa liikkeisiin. Liikkuvuus laajentaa eri kehonosien liikerataa ja onnistumisen myötä lapsi saa paremman ja vahvemman itsetunnon.

Tunneilla lapset harjoittelevat ilman vanhempia ja supersankariksi SAA pukeutua 🙂

NinjaKids

(40min)

Haluatko oppia liikkumaan kuin ninja? Tunneilla puretaan energiaa monipuolisten motoristen harjoitteiden, temppujen, musiikin ja leikkien parissa. Ryhmän taitotason mukaan harjoitellaan myös muutamaa lyöntiä, väistöä, potkua, nassikkapainia ja akrobatiaa. NinjaKids harjoitteet kehittävät mm. lapsen ketteryyttä, tasapainoa ja koordinaatio kykyä. Vauhdikkaat ryhmät soveltuvat sekä tytöille että pojille.

Tunneilla on hikitakuu sekä iloinen, yhdessä oppimisen ja tekemisen turvallinen mieli!

Fortnite & Breikki

(45min)

Iloinen, energinen ja liikunnallinen tanssikurssi, jossa treenataan Fortnite-videopelistä tuttuja tanssimuuveja sekä breikin perusliikkeitä. Näitä yhdistellään hauskoiksi kokonaisuuksiksi neljän kerran kurssilla.

Rento kurssi ei vaadi aikaisempaa tanssikokemusta eikä edellytä pelin tuntemusta. Tunneilla tärkeintä on liikunnan riemu, uuden kokeminen ja tutustuminen tanssin maailmaan mm. pelistä tuttujen liikkeiden kautta. Ohjaajana toimii taitava ”Bboy S-amppa” Stenros.

Nappaa koulukaveri mukaan purkamaan energiaa tunnille tai haasta mukaan vaikka koko luokka! Kurssi on jaettu suuntaa-antavasti kahteen eri ikätasoon 7-10 -vuotiaat ja 10-15 -vuotiaat.

Tunti on katutanssihenkinen ja vaatetukseksi suositellaan sisäliikuntavaatteita, tennareita ja pipon voi myös laittaa päähän (suojaa päätä liikkeissä ja tuo katu-uskottavuutta). Vesipullo on myös hyvä ottaa mukaan.

MiniBreikki

(40min)

Kurssilla tutustutaan breikin perusteisiin erilaisten leikkien, temppujen ja helppojen tekniikkaharjoitteiden avulla.

Harjoittelu on lapsilähtöistä ja kehittää lapsen luovuutta, motorisia sekä ryhmässä toimimisen taitoja, turvallisessa, kannustavassa ja rennossa ilmapiirissä. Täällä pidetään hauskaa ja tärkeintä onkin hyvä fiilis ja omaan tyyliin heittäytyminen!

Nyt mukaan treenaamaan supercooleja muuveja! Ohjaajana toimii lapset valloittava Samppa Stenros ”Bboy S-amppa”.

Kurssi on suunnattu noin 4-6 -vuotiaille pojille sekä tytöille. Tunti on katutanssihenkinen ja vaatetukseksi suositellaan sisäliikuntavaatteita, tennareita ja pipon voi myös laittaa päähän (suojaa päätä liikkeissä ja tuo katu-uskottavuutta)! Vesipullo on myös hyvä ottaa mukaan.

Prinsessajumppa

(40min)

Pikkuprinsessojen (ja prinssien) oma liikunnallinen ryhmä, jossa perusmotoriikkaa harjoitellaan mielikuvien ja satujen tähdittämänä.

Lapsi oppii ryhmässä toimimista ja voimistelun perusliikkeitä (mm. liikekordinaatio, tasapaino, notkeus). Tunnilla leikitään, tanssitaan, harjoitellaan motorisia taitoja, oman kehon hallintaa, koordinaatiota ja ryhmässä toimimista. Ryhmässä opitaan myös hahmotamaan muotoa, tilaa, musiikkia ja rytmiä.

Lapsi osallistuu ryhmään ilman mukana olevaa aikuista. Vaatetukseksi sopii esim. jumppavaatteet tai tanssipuku sekä sisätossut.

Vauva- taapero- ja naperosirkus 4kk-4v

(40min)

Tervetuloa temppuilun maailmaan! GoBabyGo.n sirkuksessa pääset yhdessä lapsesi kanssa harjoittelemaan mm. jännittävää pariakrobatiaa, tasapainoilua, kuperkeikkoja, huimia voltteja sekä (jos aika riittää) välinekokeiluja mm. huiveilla, vanteilla, hernepusseilla ja pienillä palloilla. Kurssi kehittää aikuisen ja lapsen koordinaatiota, kehonhallintaa sekä yhteistä vuorovaikutusta. Taapero- ja perhesirkuksessa harjoitellaan myös ohjeiden kuuntelemista sekä ryhmässä toimimista.

Vauvasirkus on suunnattu kävelytaidottomille noin 4-18kk lapsille. Vauvasirkus antaa vanhemmalle myös rutkaasti varmuutta lapsen käsittelyyn.

Neljän kerran sirkuskurssit järjestetään Rieskalähteen koululla. Tunnille voit osallistua 1-2 aikuisen voimin, yhden tai useamman lapsen kanssa. Vesipullot mukaan, tällä kurssilla tulee lämmin!

MiniFutis ja Naperopalloilu

(40min)

MiniFutis pallokoulussa pääsee harjoittelemaan palloilutaitoja turvallisessa ja mukavassa ympäristössä osaavan ohjaajan kanssa. Yhdessä harjoitellessa kehittyvät pallotaitojen lisäksi ketteryys, koordinaatiokyky, motoriset- sekä sosiaaliset taidot.

Tunneilla on iloinen, yhdessä oppimisen ja tekemisen turvallinen mieli. MiniFutiksessa pääsee tutustumaan monipuolisesti jalkapallon maailmaan, vauhdikkaita leikkejä unohtamatta.  Ryhmät soveltuvat sekä tytöille että pojille. Tunnille voi ottaa mukaan oman pallon.

Naperopalloilu on lapsen ja aikuisen yhteistä mukavaa tekemistä liikunnan parissa. Naperopallossa tutustutaan eri pallo- ja mailapeleihin ja harjoitellaan palloilun perustaitoja mm. leikkien ja leikinomaisten harjoitteiden avulla. Tunnilla edetään perheen omien taitojen mukaan, eikä lapsi tarvitse aiempaa kokemusta liikunnasta tai palloilusta. Tule innostumaan palloilusta ja yhdessä perheenä liikkumisesta!

Liikunnalliset muskarit 

(40min)

GoBabyGo liikunnallisissa ja elämyksellisissä muskareissa tutustutaan monipuolisesti musiikin maailmaan ja eri soittimiin, liikutaan lapsen kanssa, rauhoitutaan, opitaan tärkeitä sosiaalisia taitoja ja pidetään hauskaa. -Koko maailma, se on tässä ja nyt!

Toiminta on jaettu vauva- taapero- ja perhemuskariin. Perheryhmään voi osallistua yhden tai useamman lapsen kanssa. Muskareissamme tärkeintä on monipuolisen musiikin kokemisen ja tekemisen ilo yhdessä vanhemman kanssa sekä lapsen musiikillisen uteliaisuuden herättäminen. Toimintamme tukee myös lapsen kokonaisvaltaista kehitystä.

Tavoitteenamme on luoda muskarista jokaiselle lapselle viikon kohokohta! Aikuisena ryhmässä voi toimia oma isä tai äiti, mutta yhtä hyvin kummi tai isovanhempi. Kausimaksumme sisältää lapsen sekä 1-2 aikuista. Ohjaajana toimii ammattitaitoinen ja kokenut musiikkipedagogi, sirkustaiteen opiskelija sekä tanssija. Suositut muskarit järjestetään Karjalaisten Talolla Kähärissä. Mahdollisia poissaoloja voi halutessa korvata vauvojen jumpassa tai GoKidsGo ryhmässä.

TanssiMuskarit

(40min)

TanssiMuskariin lapsi voi osallistua yhdessä aikuisen kanssa tai ilman! TanssiMuskarissa lauletaan, tanssitaan ja leikitään kokeneen ohjaajan johdolla. Ryhmässä tutustutaan monipuolisesti musiikin maailmaan leikin ja ilon kautta. Tunnilla harjoitellaan musiikillisten asioiden sekä tanssin lisäksi keskittymistä ja ryhmässä toimimista.

Taitotason mukaan harjaannutetaan lapsen musiikillista muistia, musiikin kuunteluvalmiuksia ja äänenkäyttöä sekä tuetaan hänen kognitiivista, emotionaalista, motorista ja sosiaalista kehitystään.

Pienempien tunnilla opitaan hahmoittamaan muotoa, tilaa, musiikkia ja rytmiä. Reipasta menoa ja tanssillista ilmaisua mielikuvituksen ja leikin siivittämänä. Yhteinen tekeminen, lorut, laulut, liikkeen ja leikin ilo ovat avainasemassa. Tunnille voi tulla oman vanhemman, isovanhemman, kummin tai muun tärkeän aikuisen kanssa.

Tunnille mukaan rennot vaatteet, juomapullo ja lapselle sisätossut (/paljailla varpailla).

Tempputanssi

 (40min)

Vauhdikas ryhmä temppuilua, tanssia ja liikkumista rakastaville n.4-7 -vuotiaille pojille sekä tytöille. Tempputanssitunnilla harjoitellaan tanssin peruselementtejä, hyppyjä, pyörähdyksiä, akrobatian perusteita, tasapainoa ja kehonhallintaa. Tunnilla tutustutaan tanssin perusteisiin leikinomaisessa muodossa.

Tempputanssin tärkein tavoite on tuottaa lapselle iloa sekä onnistumisen tunteita ja johdattaa liikunnalliseen elämäntapaan ryhmässä toimien.

Lapsi osallistuu ryhmään ilman mukana olevaa aikuista. Päälle joustavat vaatteet, sisätossut (/paljailla varpailla) sekä juomapullo mukaan.

Tempputenavat

(40min)

Tempputenavat on suunnattu noin 2-7 -vuotiaille lapsille yhdessä aikuisen kanssa. Iloa ja mukavaa yhteistoimintaa helpoilla temppuliikkeillä, joita lapsi ja vanhempi tekevät yhdessä! Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisten leikkien ja tehtävien parissa. Tarkoituksena on lapsen ikävaihe huomioiden kehittää perusmotorisia taitoja ja kokea liikunnan iloa positiivisuuden kautta. Tempputenavat -ryhmä tuo lapselle mukavia kokemuksia yhdessä liikkumisen parissa ja parantaa sosiaalisten taitojen lisäksi mm. tasapainoa, koordinaatiota ja perusliikkuvuutta.

Lapsen kanssa voi harrastaa myös esim. mummi, kummi, pappa tai joku muu turvallinen aikuinen. Mukavien vaatteiden lisäksi juomapullot molemmille mukaan.

Naperotanssi

(40min)

Kauan odotettu ryhmä löytyy nyt tuntivalikoimastamme! Tervetuloa tanssahtelemaan yhdessä 2-4 -vuotiaan lapsesi kanssa Naperotanssiin. 

Tunnilla leikitään, tanssitaan, harjoitellaan perusmotoriikkaa, oman kehon hallintaa, koordinaatiota ja ryhmässä toimimista. Opitaan hahmottamaan muotoa, tilaa, musiikkia ja rytmiä. Reipasta menoa, tanssillista ilmaisua mielikuvituksen ja leikin siivittämänä. Yhteinen tekeminen, liikkeen ja leikin ilo ovat tempputanssin riemukas sävel.

Tunnille voi tulla oman vanhemman, isovanhemman, kummin tai muun tärkeän aikuisen kanssa. Pikkusisaruksen voi ottaa mukaan esim. kantorepussa.

Tunnille mukaan rennot vaatteet, juomapullo ja lapselle sisätossut (/paljailla varpailla).

Tanssi & Akro 

(40min) 

Lasten toiminnallinen Tanssi & Akro on suunnattu noin 4-8 vuotiaille tytöille ja pojille. Tunneilla liikutaan monipuolisesti motoriikkaa kehittäen erilaisten leikkien, musiikkiliikunnan ja temppujen parissa. Ryhmässä harjoitellaan tanssin lisäksi mm. kuperkeikkoja, käsilläseisontaa, kärrynpyöriä, pyramideja, tasapainoilua ja lattia-akrobatiaa, venyttelyä unohtamatta.

Tunneilla kehittyy lapsen kehonhallinta, motoriikka, musiikillisuus, notkeus, voima, itsetunto ja sosiaaliset taidot. Tunnit sisältävät aina fyysismotorisia harjoituksia ja luovaa tekemistä, jossa lapsi pääsee itse tuottamaan liikettä, kullekin ikätasolle sopivalla tavalla. 

Tanssipainotteisessa ryhmässä lapset saavat maistiaisia eri tanssilajien lajitekniikoista. Monipuoliset harjoitteet auttavat lasta tutustumaan oman kehonsa liikkeisiin. Liikkuvuus laajentaa eri kehonosien liikerataa ja onnistumisen myötä lapsi saa paremman ja vahvemman itsetunnon.

Ryhmiä ohjaa kokenut tanssiopettaja. Tunneilla lapset harjoittelevat ilman vanhempia.

Voimistelukoulu

(40min)

Voimistelukoulu on voimistelutaitojen pohja, jossa liikkuminen on hauskaa ja kehittävää. Tavoitteena on vahvistaa lasten perusliikkumistaitoja, voimistelun lajitaitoja, notkeutta, perusvoimaa ja tarjota lapselle liikunnallisia elämyksiä. Harjoittelu antaa erinomaisen pohjan sekä voimistelun jatkamiselle, että muihin lajeihin. Näissä harjoituksissa viihtyvät sekä tytöt että pojat!

Tunnin tarkoituksena on tuottaa lapselle positiivisia kokemuksia liikunnan parissa sekä kehittää mm. tasapainoa, koordinaatiota ja liikkuvuutta. Tietenkin myös temput, kuten kuperkeikat, käsilläseisonnat ja kärrynpyörät tulevat kauden aikana tutuiksi.

SwimBabySwim vauva- taapero- ja perheuinnit

(30min)

Turvallista, ohjattua ja suunniteltua vauva- taapero- ja perheuintia.

Vesi on vauvalle luontainen elementti. Vedessä tapahtuvan leikin avulla pyritään tukemaan lapsen yksilöllistä, fyysistä, psyykkistä ja sosio-emotionaalista kehitystä. Vesi tarjoaa kehityksen kannata tärkeitä uusia aistikokemuksia. Vauvauinnin tavoitteena onkin tehdä lapsesta veden ystävä. Uintituokion aikana toimitaan lapsen ehdoilla, sen hetkinen sisäinen ja motorinen kehitys huomioiden.

Vauvan voi ilmoittaa osalliseksi ryhmään syntymän jälkeen. Vauvauintiin voi tulla mukaan, kun lapsi painaa 5 kiloa ja on vähintään 3 kuukauden ikäinen. Vauvauinnin voi aloittaa 3-18kk iässä. GoBabyGo.n ryhmiin voi osallistua yhden tai useamman lapsen kanssa (ikäsuositukset ovat suuntaa antavia). Polskimme kylpylähotelli Caribian ihanan lämpimässä 34c VIP altaassa sekä 33c KVPS Epitihiassa, joka sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Katariinanlaaksossa.

Supersuosituissa uinneissa lauletaan, leikitään, harjoitellaan sukelluksia, tasapainoillaan, tutustutaan jo vauvasta alkaen hengenpelastautumiseen, tehdään monipuolisia uintiharjoitteita (mm. uimarenkailla, laudoilla, ”lötköillä”, patjoilla) ja ennen kaikkea nautitaan ihanasta yhdessäolosta! Toiminta on energisesti ohjattua, koko keston ajan. Kevät- ja syyskaudella  halukkailla on mahdollisuus osallistua vedenalaisiin valokuvauksiin, jotka toteuttaa ammattikuvaaja.

Sopivan kokoiset vauvauintiryhmämme on jaettu useaan eri ikätasoon. Monipuoliset vesipeuhuryhmämme on suunnattu noin 1-4 vuotiaille lapsille. Tarkat ryhmäjaot löytyy ”aikataulut” kohdasta. Yli neljävuotiaat vesipedot voivat aloittaa uimakouluryhmissämme (kts. tuntikuvaus).

Ei ole olemassa väärää tai huonoa ikää aloittaa uintiharrastusta -vaan parasta just nyt! Opetusmetodimme ei perustu pelkästään lapsen sukellusrefleksiin, joten aloitusiästä ei tarvitse murehtia.

Uintiin voi osallistua yhden tai kahden aikuisen voimin. Molemmat vaihtoehdot sisältyvät kurssihintaan (15e/vko) ja erillistä maksua sisäänpääsystä ei suoriteta. Kausimaksun voi maksaa joustavasti yhdessä, kahdessa tai kolmessa erässä. Mahdollisia poissaoloja voi halutessa korvata muissa uintiryhmissä, vauvojen jumpassa tai GoKidsGo ryhmissä.Ilmoitus poissaolosta tulee tehdä sähköpostitse, vähintään 4h ennen uinnin alkua.

Myymme altaan reunalla kestouimavaippoja eri kokoisina (15e). Tarkemman infopaketin saa ryhmään ilmoittautumisen jälkeen, noin viikko/kaksi ennen ryhmän alkua. Kaikkiin uintiryhmiin voi tulla mukaan missä kohtaa vuotta tahansa. Paikkatilanteet näet varausjärjestelmästä ja voit kysyä vapaita paikkoja myös puhelimitse tai sähköpostitse.

Lue lisää uinneistamme ”uinnit ja uimakoulut” välilehdeltä. Uinteja järjestetään aina vauvauinneista tekniikkaryhmiin!

Vauvauinti 3-18kk /3 eri tasoryhmää

Perheuinti 3kk-5v

Vesipeuhu n.2-6v (aikuinen mukana)

VesiSeikkailu 3-6v (lasten altaassa ilman aikuista)

TurtleSwim 3-6v (ilman aikuista + kelluttavalla puvulla)

Uidaan yhdessä -uimakoulu 4-8v

Alkeisuimakoulu /2 eri tasoa

Jatkouimakoulu

Tekniikkauimakoulu

GoMamaGo -odottaville

(50min)

Tunti on kevyttä, mutta tehokasta ja monipuolista lihaskuntoharjoittelua raskaana oleville naisille. Liikuntaa ei saa unohtaa raskausaikana, mutta omaa kehoaan tulee kuunnella ja liikkua omien voimien mukaan.

GoMamaGo ryhmän tarkoituksena on tukea raskauden aikana ja synnytyksessä tarvittavia lihaksia ja kestävyyttä. Näillä tunnilla otetaan huomioon, että kaikki raskaudet ovat erilaisia, samoin kuin raskaana olevien naisten kuntotasokin, joten liikkeistä annetaan tarvittaessa useita erilaisia variaatioita. Näin ollen jokainen pääsee liikkumaan oman vointinsa mukaan! Raskaudenaikaisella oikeanlaisella harjoittelulla voidaan ehkäistä mm. erkaantuman syntymistä.

Tunnilla harjoitellaan lantionpohjan löytämistä, aktivoimista ja rentouttamista. Kurssilla availlaan ja huolletaan aktiivisilla venytyksillä raskauden tuomia mahdollisia kiputiloja ja kireyksiä.

Tunti kostuu alkulämmittelystä, lantionpohjan harjoitteista, lihaskuntoharjoitteista ja loppuvenyttelystä. Tunnille tarvitset mukaan ainoastaan mukavat vaatteet, vesipullon ja alustan.

GoMamaGo -synnyttäneille

(n. 50min)

Tämä tunti on tarkoitettu äideille, jotka ovat aloittamassa liikuntaharrastusta raskauden ja synnytyksen jälkeen. Ryhmässä otetaan huomioon juuri synnyttäneiden naisten erityistarpeet, kuten lantionpohjalihakset sekä suorien vatsalihasten erkauman kuntouttaminen. Tunnilla tehdään monipuolisesti erilaisia koko kehon liikkuvuus- ja lihasvoimaharjoitteita sekä kehonhallintaa lisääviä harjoitteita. Ryhmässä harjoitellaan myös lantionpohjan löytämistä, aktivoimista ja rentouttamista. Tunti kostuu alkulämmittelystä, lantionpohjan harjoitteista, lihaskuntoharjoitteista ja loppuvenyttelystä.

Ryhmään voi mainiosti tulla mukaan, vaikka synnytyksestä olisi kulunut jo pidempikin aika. Kuitenkin vähintään niin, että olet saanut lääkäriltä luvan liikunnan harrastamiseen. Näillä tunneilla voi pitää oman vauvan mukana. Tunnille tarvitset mukaan ainoastaan mukavat vaatteet, vesipullon ja alustan.

Kid`s Jam&Street

Kid’s Jam&Street -ryhmät ovat täynnä asennetta ja energiaa! Ryhmälle on ominaista akrobaattinen liikkuminen, pyörivät liikkeet lattialla sekä vauhdikas jalkatyöskentely. Kid’s Jam&Street -tunneilla keskitytään vauhdin ja taituruuden lisäksi tanssin riemuun. Tunneilla opetellaan tanssityylin perusteita leikinomaisin keinoin ja mielikuvia käyttämällä.

Energinen ja hikinen tunti koostuu ikätason huomioiden; lämmittely-, lihaskunto-, tanssi- ja venyttelyosuuksista. Tunnilla harjoitetaan tasapainoa, koordinaatiota ja leikitellään rytmeillä sekä tutustutaan Street -tanssin eri tyylilajeihin.

Tunnilla lapsen itsetunto vahvistuu kannustavan ilmapiirin, hyvän yhteishengen ja onnistumiskokemusten kautta. Tämä näyttävä ja akrobaattinen laji sopii tytöille sekä pojille.

Ohjaajana toimii ammattitaitoinen, laajan tanssitaustan omaava opettaja. Pienempien lasten ryhmissä on suotavaa, että huoltaja odottaa mahdollisten eroahdistusten (tai pissatusten) varalla koulurakennuksessa.

GoBabyGo vauvahierontakurssi

(3krt, 60min)

Syntymä on vauvalle valtavan suuri muutos. Kohdun sisäinen elämä eroaa huomattavasti kohdun ulkoisesta elämästä. Vauvaa rauhoittaakin usein ne asiat, jotka ovat hänelle tuttuja kohdusta. Sanotaan, että vauvan näkökulmasta kannamme heitä 9kk kohdussa ja 9kk kohdun ulkopuolella. Raskauden aikana, synnytyksen aikana ja elämän alkumetreillä voi tapahtua kaikenlaista, joka joskus voi aktivoida vauvan stressihermostoa tai aiheuttaa lihaskireyksiä. Hellä kosketus ja lempeä hieronta voi tälloin helpottaa.

Vauvahieronta on ihana tapa rentouttaa vauvaa ja samalla itseäsi. Jo pelkkä kosketus rauhoittaa hermostoa ja lisää hyvänolon hormoneja sekä hierojassa että vauvassa. Se voi edistää aineenvaihduntaa ja ruuansulatusta, auttaa rentoutumaan ja nukahtamaan. Vaikka vauvan muut aistit vielä jatkavatkin kehitystään syntymän jälkeen, on tuntoaisti vauvalla valmis jo kohdussa. Siksi kosketus on ihana tapa olla vuorovaikutuksessa vauvasi kanssa. Samalla saat mahdollisuuden antaa vauvallesi roppakaupalla rakkautta kosketuksen ja katsekontaktin kautta ja huomaat herkemmin vauvan pieniä rakkaudenviestejä sinulle takaisin.

Tule kaksin vauvan kanssa tai kolmistaan oppimaan rentouttavan vauvahieronnan perusteet yhdessä kätilön kanssa! Kurssin aikana tapaamme kolme kertaa eri teemojen äärellä. Kurssin aikana opitte hieromaan ja rentouttamaan vauvaa niin, että se voi halutessanne olla osa teidän jokapäiväistä arkea. 

AquaMama

(45min)

Raskauden aikana liikunta on melkein tärkeämpää kuin koskaan. Odottavan äidin keho voi kuitenkin tuntua painavalta ja kömpelöltä. Vesiliikunta on turvallinen ja tehokas liikuntamuoto, sillä vesi vastustaa kehon liikkeitä 12 kertaa enemmän kuin ilma! Vedessä liikkuminen on kuitenkin kevyttä veden fysiologisten ominaisuuksiensa vuoksi. Vedessä vaikuttavat erityisesti veden vastus, noste sekä hydrostaattinen paine. Raskausajan vesiliikunta voi vähentää selkäkipua, väsymystä ja jalkojen turvotusta, parantaa mielialaa sekä rentouttaa. 

Vesi on hyvin luontainen liikkumisympäristö raskaana olevalle eikä varsinaista uimataitoa tarvita. Vesiliikunta voi parhaassa tapauksessa parantaa raskaana olevan naisen kehon asentoa, ryhtiä ja lihastasapainoa, lisätä joustavuutta sekä notkeutta erityisesti lihaksissa ja nivelissä. Vesiliikunta ohjaa myös parempaan hengitykseen, lisää energisyyttä sekä auttaa kokemaan raskausajan miellyttävänä ajanjaksona.  

Vedessä kehon oma paino on pieni ja tasapainon säilyttäminen helppoa. AquaMama harjoitteiden teho kohdistuu koko kehoon, eikä vain tiettyyn lihasryhmään tai niveleen. Tästä johtuen mikään yksittäinen lihasryhmä tai nivel ei pääse ylikuormittumaan vedessä harjoitellessa. Harjoittelu on turvallista sekä äidille että sikiölle! 

AquaMama harjoittelu sisältää alkulämmittelyn, aerobisen osuuden, lihaskunto osuuden ja rentouttavan loppuvenyttelyn. Vesijumpassa ei tehdä vaikeita liikkeitä tai askelkuvioita. Jokainen voi edetä omaan tahtiinsa, tehden harjoituksestaan kevyemmän tai raskaamman. 

Tunneille voi osallistua missä kohtaa raskautta tahansa. AquaMama ryhmät soveltuvat loistavasti myös synnyttäneille, jotka ovat saaneet lääkäriltä luvan (vesi)liikuntaan. 

GoBabyGo ei vakuuta jumppaajia yhteisesti, joten huolehdittehan omista mahdollisista vakuutuksista.

Kaikki ohjaajamme ovat aikuisia ja alansa ammattilaisia!

Liikutaan ilosta Oy

Hanna Kiuru

liikutaanilosta@outlook.com

p. 044-9883314