Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

  

 "Sano se minulle, niin unohdan sen.

Näytä se minulle, niin muistan sen.

Anna minun tehdä se, niin osaan sen"

kiinalainen sananlasku

  

 

 liikutaanilosta@outlook.com

p. 044 988 3314

 

YHTEISTYÖSSÄ:

 

SwimKids perheuimakoulut

(30min)

Tule opettamaan lapsellesi elintärkeä taito -uimataito.

Vauhdikkaat lasten perheuimakoulut polskitaan Kansallisen Palvelutalon (Ruohonpääntie 27, 20300) allastiloissa 30min ryhmissä. Altaan vesi on 26 asteista ja meno monipuolista sekä energistä! Kursseja ohjaa uima- ja erityisuimaopettaja Milka Fromholdt, jonka ohjauksessa otetaan erilaiset oppijat huomioon sekä nautitaan täysin siemauksin vedestä turvallisessa ja kannustavassa ilmapiirissä. Uimaopettajan ansioluettelosta löytyvät lisäksi liikuntaneuvojan, kilpauintivalmentajan sekä junior lifesaver –ohjaajan pätevyydet. Kurssien aikana aikuinen oppii avustamaan lasta vedessä sekä tiedostamaan uinninopettelun pääpiirteet. Näin ollen yhdessä opettelu on jatkossa myös helpompaa. Kurssin aikana on mahdollista suorittaa Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton uimamerkki. Kankaisen uimapukuun ommeltavan merkin (4e) sekä uintikirjan (1e) voi halutessaan ostaa uimaopettajalta viimeisen uintikerran yhteydessä.

SwimKids alkeisuimakoulu A on suunnattu noin 4–10 -vuotiaille uimataidottomille lapsille, jotka uivat jo jonkin verran kellukkeiden kanssa tai joille vesi on uusi elementti. Kurssin tavoitteena on muutaman alkeis- tai varhaistaidon hallitseminen. Ryhmässä totuttaudutaan veteen ja kartutetaan vesitaitavuutta leikkien kautta sekä harjoitellaan uinnin alkeis- ja varhaistaitoja kuten kastautumista, kelluntaa, kuplien puhaltamista, itsenäistä liikkumista sekä totuttaudutaan oikeaan uintiasentoon. Lapsi osallistuu ryhmään yhdessä aikuisen kanssa.

SwimKids alkeisuimakoulu B on suunnattu vettä rakastaville, uimataidottomille tai jo muutamia metrejä uiville lapsille. Kurssin tavoitteena on 10 m uimataito. Kurssilla harjoitellaan alkeisuimataitoja kuten kelluntoja, liukuja, hyppäämistä, sukeltamista sekä eri alkeisuintityylejä. Kurssin aikana suoritetaan Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton alkeismerkki, joka kirjataan viimeisellä kerralla jaettavaan uintikirjaan. Lapsi osallistuu ryhmään yhdessä aikuisen kanssa.

Perheuimakoulu A/B on yhdistetty ryhmä, jossa lapsi ui taitotasostaan riippuen joko A tai B-ryhmän tavoitteiden mukaan. Kurssille voi osallistua yhden tai useamman n. 4-10v lapsen kanssa. Altaassa mukana voi olla yksi aikuinen per lapsi. Kurssin aikana suoritetaan Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton varhais-, vesitaito- tai alkeismerkki, joka kirjataan uintikirjaan.

Katso myös "uinnit ja uimakoulut" -sivulta Epitihian kattava uimakouluvalikoima.

Huomioi palvelutalon uimakouluun saapuessasi:

-Puku-, suihku- ja allastiloihin löydät kun tulet pääovesta sisälle ja ohitat vastaanottotiskin oikealle. Pukutiloihin jakaudutaan huoltajan sukupuolen mukaan.

- Suihkuja on käytössä kolme kummallakin puolella ja saunoja kaksi, arvotavaroita voi tuoda myös allasosaston puolelle.

- Mikäli omistat uimalasit, otathan ne mukaan tunnille. Tunneilla saa halutessaan käyttää omaa märkäpukua. Korvatulehdus tai korva-vesikontaktia aristavan lapsen kanssa voi käyttää korvatulppia sekä uimapantaa/-lakkia.

- Kannusta omaa lastasi ja ole aidosti läsnä uinnin harjoittelussa! Muista pysyä liikkeessä koko tunnin ajan.

- Isovanhemmat tai muut innokkaat ovat tervetulleita seuraamaan uimakoulua allasosaston tuoleilta. Annathan lapselle kuitenkin harjoittelurauhan!