Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

  

 "Sano se minulle, niin unohdan sen.

Näytä se minulle, niin muistan sen.

Anna minun tehdä se, niin osaan sen"

kiinalainen sananlasku

  

 

 liikutaanilosta@outlook.com

p. 044 988 3314

(info@liikutaanilosta.fi)

 

YHTEISTYÖSSÄ:

 

Lasten uimakoulut

(30min)

Tule opettamaan lapsellesi elintärkeä taito -uimataito.

Vauhdikkaat lasten uimakoulut polskitaan Kansallisen Palvelutalon (Ruohonpääntie 27, 20300) allastiloissa 30min ryhmissä. Altaan vesi on 26 asteista ja meno monipuolista sekä energistä! Kursseja ohjaa uima- ja erityisuimaopettaja Milka Fromholdt, jonka ohjauksessa otetaan erilaiset oppijat huomioon sekä nautitaan täysin siemauksin vedestä turvallisessa ja kannustavassa ilmapiirissä. Uimaopettajan ansioluettelosta löytyvät lisäksi liikuntaneuvojan, kilpauintivalmentajan sekä junior lifesaver –ohjaajan pätevyydet. Kurssien aikana aikuinen oppii avustamaan lasta vedessä sekä tiedostamaan uinninopettelun pääpiirteet. Näin ollen yhdessä opettelu on jatkossa myös helpompaa. Kurssin aikana suoritetaan Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton uimamerkki. Kankaisen uimapukuun ommeltavan merkin (4e) sekä uintikirjan (1e) voi halutessaan ostaa uimaopettajalta viimeisen uintikerran yhteydessä. Uimaopettaja saattaa ehdottaa mahdollisesta vaihdosta toiseen tasoryhmään ensimmäisen kerran jälkeen.

SwimKids alkeisuimakoulu A on suunnattu noin 4–8 -vuotiaille uimataidottomille lapsille, jotka uivat jo jonkin verran kellukkeiden kanssa tai joille vesi on uusi elementti. Kurssin tavoitteena on muutaman alkeis- tai varhaistaidon hallitseminen. Ryhmässä totuttaudutaan veteen ja kartutetaan vesitaitavuutta leikkien kautta sekä harjoitellaan uinnin alkeis- ja varhaistaitoja kuten kastautumista, kelluntaa, kuplien puhaltamista, itsenäistä liikkumista sekä totuttaudutaan oikeaan uintiasentoon. Kurssin aikana suoritetaan Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton varhais- tai vesitaitomerkki, joka kirjataan viimeisellä kerralla jaettavaan uintikirjaan. Lapsi osallistuu ryhmään yhdessä aikuisen kanssa.

SwimKids alkeisuimakoulu B on suunnattu 5–10 -vuotiaille, vedestä pitäville uimataidottomille tai jo muutamia metrejä uiville lapsille. Kurssin tavoitteena on 10 m uimataito. Kurssilla harjoitellaan alkeisuimataitoja kuten kelluntoja, liukuja, hyppäämistä, sukeltamista sekä eri alkeisuintityylejä. Kurssin aikana suoritetaan Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton alkeismerkki, joka kirjataan viimeisellä kerralla jaettavaan uintikirjaan. Lapsi osallistuu ryhmään yhdessä aikuisen kanssa.

Perheuimakoulu A/B on yhdistetty ryhmä, jossa lapsi ui taitotasostaan riippuen joko A tai B-ryhmän tavoitteiden mukaan. Kurssille voi osallistua yhden tai useamman n. 4-10v lapsen kanssa. Altaassa mukana voi olla yksi aikuinen per lapsi. Kurssin aikana suoritetaan Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton varhais-, vesitaito- tai alkeismerkki, joka kirjataan uintikirjaan.

SwimKids jatkouimakoulu on suunnattu 6–12 -vuotiaille lapsille, jotka omaavat vähintään 10 m uimataidon. Kurssin tavoitteena on 25–50 m uimataito kahdella eri uintityylillä. Kurssilla kerrataan alkeisuimataitoja, harjoitellaan niiden haastavampia suoritustapoja ja tekniikkaa sekä pidennetään jo opittua uintimatkaa. Kurssin aikana suoritetaan Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton harrastus- tai tekniikkamerkki, joka kirjataan viimeisellä kerralla jaettavaan uintikirjaan. Lapsi osallistuu ryhmään itsenäisesti ilman aikuista. Lapsen uintia voi halutessaan seurata palvelutalon allastuoleista.

Huomioi uimakouluun saapuessasi:

-Puku-, suihku- ja allastiloihin löydät kun tulet pääovesta sisälle ja ohitat vastaanottotiskin oikealle. Pukutiloihin jakaudutaan huoltajan sukupuolen mukaan.

- Suihkuja on käytössä kolme kummallakin puolella ja saunoja kaksi, arvotavaroita voi tuoda myös allasosaston puolelle.

- Mikäli omistat uimalasit, otathan ne mukaan tunnille. Tunneilla saa halutessaan käyttää omaa märkäpukua. Korvatulehdus tai korva-vesikontaktia aristavan lapsen kanssa voi käyttää korvatulppia sekä uimapantaa/-lakkia.

- Kannusta omaa lastasi ja ole aidosti läsnä uinnin harjoittelussa! Muista pysyä liikkeessä koko tunnin ajan.

- Isovanhemmat tai muut innokkaat ovat tervetulleita seuraamaan uimakoulua allasosaston tuoleilta. Annathan lapselle kuitenkin harjoittelurauhan!

Kurssihinta 105e sisältää yhden aikuisen ja lapsen osallistumisen valitussa ryhmässä (jatkoryhmään lapsi osallistuu ilman aikuista). Osallistuminen samaan ryhmään sisaruksen kanssa on 155e (sis. 2 lasta ja 2 aikuista).